Меню Вход

Томова не загуби гейм срещу туркиня

Томова не загуби гейм срещу туркиня
22-06-2020 17:36
Виктория Томова записа втора убедителна победа на демонстративния турнир на твърди кортове в Белград, организиран от Академията на Янко Типсаревич.

 

След като вчера надви с с 6:1, 6:1 над Тияна Сретенович (Сърбия), днес най-добрата ни тенисистка беше още по-убедителна – 6:0, 6:0 срещу Джемре Анъл (Турция).

В турнира участват общо 20 тенисистки, които са разделени в четири групи. В групата на Томова са още Лина Гьорческа (Северна Македония) и Мариана Дражич (Хърватия).

Вчера с успех в турнира започна и Изабелла Шиникова. Националката на България за "Фед Къп" надделя убедително над Барбара Бонич (Сърбия) с 6:2, 6:0 за малко повече от час в първия си мач от Група "D" на надпреварата, в която играят още Наталия Костич (Сърбия), Нефиса Берберович (Босна и Херцеговина) и Бояна Клинцов (Швейцария). Следващата среща на софиянката от групата е днес срещу Клинцов.

Ани Вангелова пък ще играе в Група "А", като стартира срещу Ивана Йорович (Сърбия). Двубоят е тази вечер.
В понеделник започнаха срещите при жените, които ще продължат през следващите две седмици. Предходните две бяха отделени за първите етапи при мъжете, от които напред се класираха и двамата български участници – Александър Лазаров и Димитър Кузманов.

Финалната надпревара за жените и мъжете ще се проведе след две седмици.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+