Меню Вход

Константинова и Денчева са шампионки по двойки, ще играят една срещу друга на финала на сингъл на Източно-Европейското първенство

Константинова и Денчева са шампионки по двойки, ще играят една срещу друга на финала на сингъл на Източно-Европейското първенство
07-03-2020 19:43
Йоана Константинова и Росица Денчева спечелиха титлата по двойки и се класираха на финала на сингъл на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

 

Във финала по двойки Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) разгромиха с 6-0, 6-1 вторите поставени Анастасия Игнатик и Ася Салканович от Босна и Херцеговина.


Първата поставена при девойките на сингъл Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) победи на полуфиналите на сингъл с 6-2, 6-1 четвъртата в схемата Анжелина Мокано от Молдова.

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) направи отбрат и победи с 3-6, 6-2, 6-1 втората поставена Анастасия Игнатик от Босна и Херцеговина.


При юношите Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) загуби с 3-6, 3-6 от Йован Томович от Черна гора и ще играе за седмото място. Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.


Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Александър Толев (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Брияна Иванова (ТК "Про спорт", гр.София) с треньори Димо Толев и Таня Костенска. През следващата седмица и 12 годишните таланти ще участват в турнир.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Молдова, Косово, Турция, Азербайджан, Черна гора, Албания, Армения, Грузия, Македония и Босна и Херцеговина.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+