Меню Вход

Даниъл Спасов е полуфиналист на световните финали на „Kinder+ Sport“

Даниъл Спасов е полуфиналист на световните финали на „Kinder+ Sport“
19-10-2019 10:36
Даниъл Спасов (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) се класира за полуфиналите на финалния световен турнир от веригата „Kinder+ Sport". Надпреварата се провежда на кортовете на Кънтри Клуба в Монте Карло, а в състезанието участват деца от 9 до 12 годишна възраст.

Тенисистите са разпределени в две възрастови групи – до 10 и до 12 годишна възраст.


При момчетата до 12 г. Даниъл Спасов (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) постигна трета поредна победа и се класира на полуфинал. Спасов се наложи с 4-6, 6-4, 10-5 над Ян Клушински от Полша. Николай Бунчев (ТК "Малееви", гр.София) отстъпи на четвъртфиналите с 3-6, 2-6 на Джукич Страхинджа от Полша.

При момичетата до 12 г. Валерия Гърневска (ТК "Българов", гр.Габрово) е полуфиналистка в утешителната надпревара. Гърневска победи с 4-1, 4-0 Гуенди Мерлеведе от Люксембург. Цветелина Стоянова (ТК "Габрово", гр.Габрово) загуби с 1-4, 3-4(4) от Алегра Джундже от Люксембург.

При момчетата до 10 г. Калоян Шиков (ТК "Ямбол 2005", гр.Ямбол) отстъпи драматично на четвъртфиналите с 5-7, 6-3, 6-10 от Рикардо Манка от Италия.

В утешителната надпревара Владимир Цонков (ТК "1882", гр.София) и Борис Борисов (ТК "Асеновград", гр.Асеновград) се класираха за полуфиналите. Цонков елиминира с 4-1, 4-0 Йоханес Шепер от Люксембург. Борисов се наложи с 4-2, 4-3(4) над Николас Де Бурки от Люксембург.

При момичетата до 10 г. Антония Станева (ТК "Славия", гр.София) също се класира на полуфинал в утешителната надпревара. Станева победи с 2-4, 4-1, 7-3 Чейен Зоуй от Люксембург.

Осем родни тенисисти спечелиха правото да играят финалите в Монте Карло, след като спечелиха турнирите в България. В рамките на шест турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца се съревноваваха помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там те мерят сили с националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.

Участието на най-добрите млади български тенисисти на турнира "Киндер + спорт " е по Програмата "Тенисът - Спорт за всички", която е финансирана от Министерството на младежта и спорта.

Треньори на родните таланти са Даниел Ангелов и Робърт Сократов.

„Киндер+ Спорт" e международен социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+