Меню Вход

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК „НСА“ и ТК „Барокко“

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК „НСА“ и ТК „Барокко“
03-09-2019 09:35
През уикенда на кортовете на ТК „НСА" и ТК „Барокко" в София се проведоха заключителни тренировки по програмата на "Тенисът – Спорт за всички".


За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.


50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).


Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г. На 14 и 15 септември ще бъде проведе финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.


Освен това в програмата са и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+