Меню Вход

България участва в треньорска конференция на Тенис Европа в Минск

България участва в треньорска конференция на Тенис Европа в Минск
23-05-2019 14:25
Българска федерация по тенис участва в конференцията на европейските тенис треньори в Минск (Беларус). Делегати от цяла Европа участват в конференцията на Тенис Европа, която се провежда в сградата на Беларуския олимпийски комитет. От българска страна участва Даниел Ангелов, национален треньор по тенис.

 

През тази година основната тема на конференцията е фокусирана върху темата за националните центрове за обучение, а двудневната програма включва редица презентации по темата.

Дермът Суини от Международната федерация по тенис представи програмата на ITF, както и селекция от най-добри практики и национални центрове от цяла Европа.

Гореспоменатата програма позволява на страните членки да кандидатстват за финансиране за поддържане или разширяване на националните центрове за обучение, с цел увеличаване на възможностите и насърчаване за развитието им.

Делегатите ще направят обиколка на Националния център за обучение на федерацията по тенис на Беларус и други тенис съоръжения в Минск.

Сред презентаторите на конференцията са още Карл Маес, треньор на Ким Клайстерс и настоящ директор на Академия Клайстерс, известните треньори Сирил Женевоа (Франция), Гари Кейхил (Ирландия) и Пьотр Униержиски (Полша), както и Витор Кабрал - директор по развитието за Европа на ITF.

Конференцията може да бъде наблюдавана на живо на :


Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+